Wij bieden kinderen met passende hulpvragen, (ontwikkeling) beperkingen en/of gedragsstoornissen ondersteuning aan. Bij ons kun je rekenen op een veilige basis. Want vanuit hier kan iedereen vol vertrouwen zichzelf en de wereld om zich heen verkennen. Wij vinden dat je altijd van de kracht van iemand uit moet gaan en niet van de beperking. Wat kan diegene goed hoe kunnen wij daarop inspelen zodat het zelfvertrouwen groeit. Een positieve insteek, dat werkt voor ons het beste. 

De basis van al het handelen van onze vaste begeleiders is het bieden van een gevoel van veiligheid. Wij zullen zorgvol omgaan met de emoties van de kinderen. Wij vinden het daarom erg belangrijk dat ons team een band met het kind op bouwt, zodat de juiste begeleiding gegeven kan worden vanuit vertrouwen.  

 

Samen Sterk biedt ook ondersteuning aan ouders/verzorgers die met vragen zitten. Wij zullen er alles aan doen, samen een oplossing te vinden en te ondersteunen waar nodig is.  Bijvoorbeeld: 'Wat kan ik doen als mijn kind slecht eet of slaapt'? of 'Mijn kind heeft autisme, hoe kan ik haar thuis begeleiden?' Het team van Samen Sterk ondersteunt u om met u een oplossing te vinden op deze of andere vragen.